Tuesday, September 23, 2008

MAN TOU

Chinese Steamed Bun (ManTou)

Serving Size : 32 Preparation Time :2:30
Categories : Breads (Chinese)

Amount Measure Ingredient -- Preparation Method
-------- ------------------------- -------------------------------------------
1 tablespoon (sendok makan) yeast (ragi)
1 tablespoon (sendok makan) sugar (gula)
1 1/2 cups (cangkir) warm water (air hangat)
4 cups (cangkir) all-purpose flour (tepung terigu serba guna)

In a small bowl, sprinkle yeast and sugar over 4 tablespoons of the warm
water and leave it for 15 minutes. Place the flour in a bowl and make a well
in the center. Pour in the yeast mixture and the remaining water. Mix
everything to a dough.

(Di dalam sebuah mangkuk kecil, tebarkan ragi dan gula di atas 4 sendok makan air hangat dan biarkan selama 15 menit. Letakkan tepung terigu di dalam sebuah mangkuk dan buat sebuah sumur di tengah-tengah. Tuangkan campuran ragi dan sisa air. Campur semuanya menjadi satu adonan)

Turn it onto a floured board and knead until smooth.
Return dough to the bowl, cover and let it stand in a warm place for about
an hour or until doubled in size. Punch down, cover again and let it stand
for 20 minutes longer.

(Pindahkan ke dalam talenan yang telah ditepungi - ulen sampai halus. Kemudian kembalikan adonan ke dalam mangkuk, tutup dan biarkan di tempat yang hangat selama 1 jam atau sampai ukurannya berlipat menjadi dua. Pukul dan kempeskan, tutup lagi dan biarkan selama 20 menit lagi)

Knead the dough again and shape into rolls. Bring the water in the bottom of
a steamer to a boil. Place the rolls in the steamer, leaving a 1- inch gap
between them. Cook for 10 minutes, or until firm and cooked through. Serve
them hot.

(Ambil adonan dan bentuk menjadi gulungan. Masukkan air di dasar kukusan untuk persiapan mengkukus. Letakkan gulungan di dalam kukusan, biarkan jarak lebih kurang 2,5 cm atau 1 inchi di antaranya. Kuskus selama 10 menit atau sampai mengembang dan matang. Sajikan panas-panas)

No comments: